X

De ex.
Het is een ding.
(En hopelijk geen lekker ding)

Over de ex bestaan allerhande ideeen. De viva staat er bol van. De vrouwenharten ook. We hebben het dan nog niet eens over de sores rondom onze eigen exen. Nee enkel over de ex van je nieuwe date/scharrel/partner in life. Een greep uit het vivaforum, willekeurige vrouwengesprekken en oke, het vivaforum:

De ex moet niet te lelijk zijn. Want dat duidt op wansmaak van vriendlief. Te knap kan ook niet, want dan worden we onzeker. Over de ex moet hij niet teveel praten want dat zou getuigen van heimelijk verlangen en onverwerkt leed. Jaloers op de ex maakt jou als versbakken verovering er niet evenwichtiger op dus dat laten we beter ook maar achterwege. Van de ex moet hij wel wat leren, want dat getuigt van reflectief vermogen en de wil om zijn rol in liefdesrelaties te veranderen en verbeteren. Poe hee.

Ondertussen fantaseren we, net als bij ons eigen loslopend ex liefdesmateriaal, hoe we zo’n ontmoeting, want die komt er ongetwijfeld eens van, idealiter voor ons zouden zien.
-Sowieso golft en glanst je haar en je hebt er niks voor hoeven doen. Het zat gewoon goed want zo is jouw haar.
-Je hebt je broek aan waarin je billen er op hun best uit zien en je allertofste schoenen.
-Vriendlief kust je en publiek en je hebt lol. Jullie schateren en zelfs een blinde kan zien dat jullie het meest fan-tas-tische koppel op aarde zijn.
-Ex loopt langs. In haar eentje. Haar mascara is een beetje uitgelopen.
-Er zit een vlek in haar tamelijk saaie trui en ze wordt rood.
-Hij stelt je aan haar voor en je bent grappig en maakt grapjes bij de vleet.
-Zij voelt zich ongemakkelijk en jij voelt je als een vis in het water. Want je bent in je stamkroeg waar ieeeeeedereen je kent. Zij is hier natuurlijk nog nooit geweest.
-Vriendlief en ex hebben niks te bepraten.

Wat je niet wilt:
-Je haar is nat en je hebt het in een knot bovenop je kop gefrummeld.
-Al je kleren zaten in de was dus je hebt een willekeurig shirt uit de kast getrokken. Het is je pluis-en-lubbershirt.
-Je twijfelt of er geen lippenstift op je tand zit.
-Jij en de kerel hadden een serieus gesprek. Dus jullie kijken serieus en fronsend. Schateren is precies wat je niet doet.
-Je hebt het warm en dus sla je zijn innige omhelzing even af. Je loopt los naast elkaar.
-Je loopt haar tegen het lijf in een voor jou tamelijk ongemakkelijke omgeving. Zoals op een kunstbeurs met intelligentkijkende verheven kunstmensen die hele rare kleding aan hebben waarvan je denkt ‘het is hondslelijk maar het staat je fantastisch’. Of op de golfclub waar je nog nooit bent geweest en zij duidelijk heel vaak want ze heeft een heuse golfoutfit aan en staat heel soepeltjes met golfclub te zwieren. Of in hippe bar waar ze ooit heeft gewerkt dus waar ze iedereen kent en iedereen groet haar ook en ze schatert en lacht. Of in de supermarkt waar jij ook vaak komt en die voor jou niet bepaald vreemd is alleen heb je bedacht om je samen te verschansen aan pizza, chips, bier, een bak ijs en heeft zij haar mand afgeladen met verantwoorde en uitgebalanceerde gezonde producten. Want zo is zij.
-Ze voelt zich supergemakkelijk en heeft van alles te bepraten met de kerel. Jij daarentegen zou willen dat je een tijdmachine had uitgevonden waar je NU in kon stappen om dit moment vooruit te spoelen.

Nu is het moeilijk te geloven voor de gecompliceerde vrouwmens (en het vivaforum) maar het is een denkbaar scenario dat de kerel jou gewoon leuk vindt. Nat haar, golvend haar, hootie, little black dress, gevat, verlegen, es macht ihm nichts. Ik weet niet of dat Duits klopt, maar ook dat boeit hem niks.

De ex. Lekker ding, lelijk ding, soit. Bottomline: verledentijdding.