Halve glazen

Want het leven gaat vaak over rozen. En soms over neurosen.

Over mij

Ik begon dit blog vlak voor mijn 30ste. Ik was single, reed geen auto, woonde in een  krakkemikkig huis en was niet blij met mijn baan. Al met al was ik tamelijk ontevreden. Niet dat ik vond daar recht op te hebben, want ‘hallo, firstworldproblems’, maar de ontevredenheid liet zich niet wegjagen door dit oordeel.

Ik was bij tijden erg energiek, barstte van de ideeën maar werd regelmatig ook bevangen door levensangst, die me bij de kladden greep. Als ik een relatie heb en autorijd en in een leuk huis woon en een dikke vette reis heb gemaakt zal alles beter zijn.

Nu ben ik 40, met een relatie, een fijne baan en een schitterend huis in Rotterdam. Ik heb veel reizen gemaakt en hoeken en hoogten van de wereld gezien. Ook heb ik ontdekt dat ik een kattenmens ben en heb ik toevallig de leukste twee van de wereld gevonden.

Veel is veranderd maar wat blijkt: ik heb mezelf deze jaren gewoon meegenomen, met de periodieke levensangst en de pieken van energie.

En zo schrijf ik dan, om de gevoelens maar in een vat te gieten en er een beetje met afstand naar te koekeloeren. Over banale en wezenlijke dingen, over angst, en onbenulligheid; ruzies om een mexicano, verhuizen, gelukzalige hardlooprondjes, hormonale hoogten, mijmerende melacholische poelen, pogingen tot temmen van chaotisch hoofd, rij-angst en latten die hoger zijn dan mijn 181 cm lengte.

Hier een inkijkje in mijn halve glas. Soms half leeg, soms half vol. Drink met aandacht, niet met mate.

3 thoughts on “Over mij

 1. Hey!

  Wat schrijf jij leuke artikelen! Ik zou je hier daarom graag ook een vraag over willen stellen. Ik stuur deze mail namens Studentendrukwerk.nl. Studentendrukwerk is een online copyshop waar studenten en niet-studenten terecht kunnen voor al hun drukwerk zoals scripties, boeken, verslagen en andere documenten en sinds kort ook bierviltjes.

  De reden dat ik je deze mail stuur is omdat ik mij afvroeg of het je leuk lijkt om op een ludieke manier een samenwerking tot stand te brengen. Wellicht vinden de bezoekers van jouw website het leuk om een wanddecoratie of een ander gepersonaliseerd product te ontwerpen en bestellen. Denk hierbij aan een foto op canvas, aluminium, dibond, forex en keramiek. Neem eens een kijkje op onze website!

  Ik hoor graag van je

  Met vriendelijke groet,

  Femke Hoekstra
  Studentendrukwerk.nl

 2. Ik geniet enorm van je blog! Humorvol, hartverscheurend en vaak herkenbaar. Na een aantal jaren trouw volgen, wilde ik dat graag eens uitspreken. Ik word altijd vrolijk van de melding in mijn mailbox dat je weer een nieuwe blog geschreven hebt. Ik wens je heel veel halfvolle glazen toe!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *