Het avontuur van dolgedraaide meterstanden

Een flard. Uit een mooie dialoog met huisbazin.

Ik:
‘Met Anke’.

Huisbazin:
‘Ja hoi Anke je spreekt met Truusje. Ja ik denk ik bel maar even want het gaat over de meterstanden weetjewel. Pietje heeft het laatst opgemeten, ja hij probeerde je nog heel vaak te bellen maar hij kreeg je niet te pakken, nou ja dat kan gebeuren, maakt helemaal niet uit, dan proberen we het gewoon nog een keer, maar fijn dat ik je nu even spreek want Pietje heeft de meterstanden opgeschreven, dat zit bij jou daar in dat kastje weetjewel, onderin de keuken, weet je waar het zit? Onderin dat kastje zei Pietje tegen me, maar ik denk dat hij een nummertje verkeerd heeft opgeschreven want het was veel te hoog dus ze belden al van eh ‘het is veel te hoog’, nou ja dat kan denk ik helemaal niet dus ik denk ik bel maar even, eerst maar eens kijken of het getal klopt. Daarvoor belde Pietje je dus een paar keer, maar dat geeft niet hoor. Wil je dus even kijken misschien? Het zit in het kastje in de keuken onderin, ja want zo hoog kan het natuurlijk niet zijn’.

Ik:
‘Ja dat is goed. Maar even iets anders. Ik hoor u niet zo goed. Ik denk dat er iets is met de verbinding want uw stem klinkt vervormd, een beetje mechanisch.’

Huisbazin:
‘Oh nou dat zal wel aan de lijn liggen dan, want dit is gewoon m’n stem hoor, ja dat is toch gek, ik praat echt niet anders dan normaal, hoe kun je nou ineens een mechanische stem hebben, ja toch, dat is gek, het zal wel aan de verbinding liggen hoor Anke, ik praat niet anders dan anders hoor, toch Pietje? Praat ik anders dan anders? Nou ja, wat gek dat je me niet goed hoort’.

Ik:
‘Het geeft niet, ik kan u nog prima horen. Over het bellen van Pietje, ik ben een paar keer gebeld door een privénummer. Dat zal hij geweest zijn,
maar ik kan dan niet…..’

Huisbazin:
‘Oh je kan me nog wel prima horen, nou dat is mooi, want ik kan niet anders praten dan ik doe weetjewel, het zal wel aan die gekke lijn liggen hoor, ja ik praat heel normaal, ja wel met een accent dan hahaha, maar dat is gewoon Utrechts’.

Ik:
‘Ja precies. Maakt niet uit. Nog even over dat bellen. Wilt u tegen Pietje zeggen dat hij bij een vraag beter ‘s avonds kan bellen dan overdag en dat het handig is als hij dan een voicemail inspreekt als ik niet opneem. Dan weet ik wie ik terug moet bellen’.

Huisbazin:
‘Ja hij zal het wel geweest zijn ja, met dat privenummer. Maar dat snap ik allemaal niet dus wil je even kijken in dat kastje. Daar onderin weetjewel, en dan even de meterstand oplezen. Want ja, zo hoog kan het niet zijn.’

Ik:
‘Ja ik zit bij het kastje. Komt ‘ie hoor: 5, 6, 3..

Huisbazin:
‘Ho wacht eens. 4, 6, 2?’

Ik:
‘Ok. Van voor af aan:
5 6 3 7 8 2 3 5 4’

Huisbazin:
‘Ja wacht even, ik pak een papiertje’.

Ik:
(Overweeg op te hangen)

Huisbazin:
‘Ja ik ben er hoor, met papier en al. En ook een pen natuurlijk hahaha. Zonder pen kun je niet de meterstanden opschrijven, hahaha, dat zou niet handig zijn, nou kom maar op Anke, hopelijk is er een cijfertje verkeerd. Dat zal het wel zijn denk ik’.

Ik:
‘Ja oke. Nou, let op: 5 6
3 7 …’

Huisbazin:
‘Het mag wel wat sneller hoor. Ik ben nog noet seniel hahaha, zo oud ben ik nog niet. Zei je nou 7?’

Ik:
‘Van voor af aan: 5 6 3 7 8 2 3 5 4’

Huisbazin:
‘Oke 5 6 3 7 8 2 3 5 4. Nou als het gewoon klopt dan hoor je niks meer maar als het nou veel te hoog is dan bel ik je nog wel even op, want ja, zo hoog dat kan niet denk ik, dan bel ik je nog wel even, hoor je me eigenlijk al weer normaal, wat gek zeg dat zo’n telefoonlijn dat kan doen hè, nou fijne avond nog Anke, dankjewel voor de tijd’.

Ik:
‘Wacht even, waarom gaat u me bellen als de standen toch niet kloppen?’

Huisbazin:
‘Neeeeeee joh het klopt vast gewoon die standen, want ze bellen heus niet zomaar, dan is het echt veeeeeel te hoog en dat hebben we nog nooit gehad dus het zal wel kloppen hoor en anders moeten we even kijken hoeuebevejdnmddkdkdndn (murmelt iets onverstaanbaars)’.

Ik:
‘Ja wacht even dat laatste verstond ik niet, waar gaan we dan even naar kijken?’

Huisbazin:
‘Nou maak je geen zorgen, een fijne avond Anke, dag hoor, een prettige avond en tot ziens, dag hoor!
*Klik*’

Ik:
?